Thursday, 18 April 2013

Sinopsis Benci Tapi CINTA

Disebabkan hutang papanya Izni Amira dengan daddy Kairi Iskandar, Izni terpaksa berkahwin dengan Kairi bagi melangsaikan hutang papanya. Dia rela berkorban apa saja untuk keluarganya, walaupun itu semua melibatkan masa depannya sendiri.

 '' Baby, papa minta maaf sebab buat baby macam ni tapi papa tak ada pilihan lain selain menikahkan baby dengan Kairi,"luah Encik Shahril sayu.

 '' Kenapa semua keluarga kau panggil kau baby? Baby tuu macam budak-budak je, sama dengan muka kau yang macam budak-budak tuu. " ~ Kairi Iskandar

Eleh, mamat ini. Suka hati aku la, papa nak panggil apa pun bukan masalah dia pun. '' Sebab aku ni kan anak bongsu papa, so papa panggil aku baby la. ke kau pun nak papa panggil kau baby. " ~ Izni Amira

 " Sayang, sebenarnya abang dah lama nak cakap yang abang dah jatuh cinta dekat sayang tapi abang nak tunggu masa yang tepat dulu..tup-tup dah terlepas cakap." ~ Kairi Iskandar

 "Kata benci tapi kenapa cakap cinta..kalau dah cinta, cakaplah cinta.." ~Izni Amira

 " Mira, I tetap akan tunggu you walaupun you dah jadi isteri orang " ~ Syazwan

Tak sangka dalam benci ada juga cinta. Kalau Izni memilih Kairi, bagaimana pula dengan Syazwan yang sentiasa meraih cinta Izni walaupun dia tahu Izni ialah hak orang lain? Siapakah yang akan Izni pilih? Kairi atau Syazwan?

15 comments:

  1. jom join

    http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/04/gadis-blogger-dslr.html

    ReplyDelete
  2. dah lama tak layan novel ni hehehe

    ReplyDelete
  3. ooo, kira suka baca novel la nie?

    ReplyDelete
  4. Lame da x bace novel melayu..minat kat novel misteri omputih la skrang..hehe

    ReplyDelete
  5. hmm,bacalah banyak2.. boleh tambah ilmu pngetahuan.. ^.^

    ReplyDelete
  6. wahhh, penulis novel la nih yerr. pape pon wish u all the best dear :)

    ReplyDelete
  7. wah! menarik :D hensem lah hero tu :p

    ReplyDelete
  8. yeke, AN ambil penyanyi kumpulan forteen je.. lebih baik ambil org malaysia daripada luar negara ^.^

    ReplyDelete
  9. insya'allah shefa.. skarang ni pun sya busy.. klau ada apa2 sya post kat blog ni.. ^.^

    ReplyDelete
  10. i tak baca novel. prefer comic. sometimes teringin nak try baca tp entah takda minat lg =D

    ReplyDelete
  11. sesetengah org mmg tak minat baca novel..entah kenapa, mungkin sebab tebal sangat kot atau ada sebab lain.. AN dulu pun tak minat juga.. lepas baca novel Andai itu Takdirnya terus suka baca novel..

    ReplyDelete